Angst Patienten

Home / Angst Patienten

Angst patiënten

Bij Dental Center Fitgebit nemen we ruim de tijd voor angstige patiënten. Ruim 40% van de volwassenen in Nederland heeft te maken met een bepaalde vorm van angst wanneer men de tandarts bezoekt. Het is ook een onnatuurlijk gevoel als iemand in uw mond zit. Bij Dental Center Fitgebit houden we hier rekening mee, zodat je zonder angst de tandarts kunt bezoeken.

Hoe ziet onze behandeling eruit?

Bij Dental Center Fitgebit kunnen we putten uit een jarenlange ervaring wanneer het aankomt op het werken met angstige patiënten. Om u gerust te stellen, werken we dan ook volgens een vaste aanpak. Allereerst is het hierbij zaak om te kijken naar de oorzaak van de angstklachten; waar komt de angst vandaan. Wanneer we dit in kaart hebben gebracht, stellen we samen een plan op om deze angst te verhelpen.

Onze ervaren tandartsen zijn in het gros van de gevallen in staat om de angst in korte tijd al grotendeels weg te nemen. Blijft u toch met bepaalde angstklachten zitten? Geen zorgen: we zullen de behandeling stap voor stap inzetten, waarbij u de regie in handen houdt.

Wat kan ik zelf doen bij angst voor de tandarts?

Heeft u binnenkort een behandeling, en wilt u alvast zelf een en ander doen om van uw angst voor de tandarts af te komen? We hebben alvast een paar praktische tips op een rij gezet voor u:

  • Laat ons al tijdens het intakegesprek weten dat u te maken heeft met angst voor de tandarts. Wanneer wij hiervan op de hoogte zijn, kunnen we namelijk extra tijd voor uw behandeling vrijmaken.
  • Bespreek uw angst tijdens het gesprek met uw tandarts. Probeer hierin ook zo specifiek mogelijk te zijn, zodat we u zo goed mogelijk tegemoet kunnen komen.
  • Stel u erop in dat het intakegesprek nog geen behandeling betreft. U hoeft dan ook niet direct in het diepe te springen.
  • Onthoud dat u de regie in handen houdt. U heeft de controle en bepaalt wat er wel en niet gebeurt. Communiceer duidelijk met uw angst tandarts, zodat deze hier adequaat op in kan spelen.

Heeft uw kind angst voor de tandarts?

Ook wanneer uw kind angst heeft voor de tandarts, kunnen wij u verder helpen. Onze ervaren tandartsen hebben namelijk ook ruime ervaring wanneer het aankomt op het werken met kinderen. Ook jonge kinderen bezoeken regelmatig onze praktijk, mede vanwege de menselijke en laagdrempelige behandelingen van onze tandartsen. Zo wordt alles duidelijk aan uw kind uitgelegd en wordt er op speelse wijze kennisgemaakt met alle apparatuur, zodat uw kleintje rustig kan wennen aan de tandarts. Er wordt ruim de tijd genomen en niks overhaast gedaan!

Dental Center Fitgebit

Witte de Withstraat 139

1057XS Amsterdam

020-612 72 17

info@dentalcenterfitgebit.nl

Angst Patienten

Locatie

Dental Center Fitgebit
Witte de Withstraat 139
1057XS Amsterdam

Contact

info@dentalcenterfitgebit.nl
020 – 612 72 17

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
08.45 tot 17.00

Zaterdag en zondag:
Gesloten