Tandtechnicus

Home / Tandtechnicus

Bij Dental Center Fitgebit beschikken we ook over een tandtechnicus. Hierdoor wordt u niet rondgestuurd wanneer u bijvoorbeeld een kunstgebit, beugel of een ander iets nodig heeft. Doordat onze tandartspraktijk in Amsterdam over een tandtechnicus beschikt, profiteert u van korte wachttijden en state of the art hulpmiddelen.

Wat doet een tandtechnicus

Een tandtechnicus klinkt alsof het de lading wel dekt, maar wat doet een tandtechnicus eigenlijk? We vertellen u er graag meer over.

Een tandtechnicus maakt hulpmiddelen ter verbetering, vervanging of ondersteuning van het gebit. Tandtechnici maken diverse hulpmiddelen, waarbij u onder andere moet denken aan kunstgebitten, beugels, protheses, kronen en bruggen. Hierbij maakt de tandtechnicus gebruik van diverse materialen. De meestgebruikte zijn onder andere gips, kunststof, porselein en hars.

Hoe werkt de behandeling bij de tandtechnicus?

Wanneer men voor controle naar de tandarts gaat, voert deze het gros van de behandelingen zelf uit. Wanneer er echter sprake is van een uitgebreider reparatie aan uw gebit, schakelen wij de hulp in van onze tandtechnicus.

De tandarts zal het eerste gedeelte van de behandeling zelf uitvoeren. Zo worden er bijvoorbeeld afdrukken genomen. De resultaten worden vervolgens uitgewerkt in de vorm van één van de bovengenoemde hulpmiddelen. De tandarts zal dit hulpmiddel op maat weer van de tandtechnicus ontvangen, waarna hij deze in uw mond zal plaatsen.

Meer weten?

Wenst u meer te weten te komen over onze tandtechnicus of tandprothethiek in het algemeen? Wij vertellen u er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op, of vraag er tijdens de behandeling naar bij uw tandarts!

Dental Center Fitgebit

Witte de Withstraat 139

1057XS Amsterdam

020-612 72 17

info@dentalcenterfitgebit.nl

Tandtechnicus

Locatie

Dental Center Fitgebit
Witte de Withstraat 139
1057XS Amsterdam

Contact

info@dentalcenterfitgebit.nl
020 – 612 72 17

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08.45 tot 17.00
Zaterdag en zondag: Gesloten